לימודי מנהל ומדיניות ציבורית במסגרת תואר ראשון בבר-אילן

אם לימודי מנהל ומדיניות ציבורית מעניינים אתכם, אם אתם שואפים להבין את הקשר בין המערכת הפוליטית למערכת המנהלית ואם אתם סקרנים להבין אילו תהליכים מעורבים בקביעת המדיניות הציבורית בישראל וגם בעולם, הגעתם למקום הנכון. המדור לתוכניות מובנות באוניברסיטת בר-אילן מציע שני מסלולי תואר ראשון רב-תחומי במדעי החברה הכוללים לימודי מנהל ציבורי ומתרכזים בתהליכים מרכזיים בחברה. מסלולי תואר אלו הם ייחודיים למדור לתוכניות מובנות בבר-אילן; הם מאפשרים השלמת תואר ראשון בשנתיים קלנדריות בלבד, הם מניחים את התשתית ללימודים אקדמיים מתקדמים והם מותאמים לאנשים המעוניינים לשלב בין קריירה לבין לימודים אקדמיים.

מטרת לימודי מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית

מטרת לימודי מנהל ומדיניות ציבורית במדור לתוכניות מובנות בבר-אילן היא להציג מושגי יסוד ותיאוריות בתחום, להכיר את מבנה המערכת, להבין תהליכים וקביעת מדיניות במנהל הציבורי הישראלי ואת עבודת המנהל הציבורי, במשרדי הממשלה, ברשויות המקומיות ובגופים הנסמכים על המנהל הציבורי. כמו כן, במהלך לימודי מנהל ציבורי נבחן את מערכת היחסים בין הדרגים המקצועיים לדרגים הפוליטיים, נלמד גם כיצד מתקבלות החלטות מדיניות, איך מקדמים שינוי וכיצד מדיניות המנהל הציבורי משפיעה על רווחתם של האזרחים.

לקבלת מידע נוסף בנושא לימודי מנהל ומדיניות ציבורית או להרשמה ללימודי מנהל ציבורי במסגרת תואר ראשון רב-תחומי במדעי החברה במדור לתוכניות מובנות בבר-אילן, צרו עימנו קשר דרך עמוד צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.

מבט על תוכנית לימודי מנהל ומדיניות ציבורית

תוכנית לימודי מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית במדור לתוכניות מובנות בבר-אילן כוללת בין היתר את הנושאים הבאים:

• מהו מנהל ציבורי ומהם תחומי אחריותו?
  • מנהל ציבורי בישראל
  • גישות שונות במנהל ציבורי
  • טובת הכלל וטובת הפרט במנהל הציבורי
  • בין ניהול לבין פוליטיקה במנהל ובמדיניות הציבורית
  • קבלת החלטות
  • תקצוב ציבורי
  • מנהיגות ופוליטיקה ארגונית
  • קונפליקטים במנהל הציבורי ופתרונם
  • ביצוע וניתוח מדיניות
  • ביקורת מנהל
  • ועוד.

לימודי מנהל ומדיניות ציבורית כחלק מתואר ראשון במדור לתוכניות מובנות בבר-אילן

המדור לתוכניות מובנות באוניברסיטת בר-אילן מקיים שתי תוכניות תואר ראשון רב-תחומי במדעי החברה הכוללות לימודי מנהל ומדיניות ציבורית:

• תוכנית יהלום: תואר ראשון רב-תחומי מדעי החברה בתחומי כלכלה, מנהל עסקים ומשאבי אנושלצד לימודי מנהל ציבורי ומדיניות ציבורית רוכשים הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית יהלום בסיס אקדמי נרחב גם בתחומי: הכלכלה, המימון, הניהול, השיווק, התנהגות ארגונית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה ארגונית, ניהול ופיתוח משאבי אנוש, דיני חוזים, ניהול קשרי עובדים ועוד.

משך תוכנית יהלום: שנתיים קלנדריות בלבד, 6 סמסטרים רצופים, לרבות חופשות סמסטרים וחופשות קיץ, למעט מועדי ישראל.

ימי לימוד: פעמים בשבוע, ביום חול בשעות הערב ובימי שישי.

>>> למידע מפורט על תוכנית יהלום

• תוכנית ינשופים: תואר ראשון רב-תחומי מדעי החברה בתחומי ניהול ומשאבי אנוש – תוכנית זו כוללת לימודי מנהל ומדיניות ציבורית ובמהלכה רוכשים הסטודנטים והסטודנטיות ידע אקדמי מוצק גם בתחומי: הניהול, הכלכלה, מערכות מידע ניהוליות, אסטרטגיות עסקיות, מימון, יזמות, התנהגות ארגונית, תכנון ותקצוב, ניהול משאבי אנוש ופיתוח משאבי אנוש, יחסי עבודה, פסיכולוגיה חברתית, אבחון וייעוץ ארגוני, ניהול שינויים בארגונים, הנעת עובדים, היבטים כלכליים וסוציולוגים בתעסוקה, השכלה ומשפחה ועוד.

משך תוכנית ינשופים: שנתיים קלנדריות בלבד, 6 סמסטרים רצופים, לרבות חופשות סמסטרים וחופשות קיץ, למעט מועדי ישראל.

ימי לימוד: פעמים בשבוע, ביום חול בשעות הערב ובימי שישי.

>>> למידע מפורט על תוכנית ינשופים